Millionaires Shortbread

Shortbread een typisch Schotse lekkernij. Deze worden voornamelijk gemaakt rondom de kerstdagen maar is het hele jaar door heerlijk!

De combinatie tussen chocolade, karamel en een knapperig shortbread koekje zijn onweerstaanbaar.

Soort recept
Suikerbewust
Bereidingstijd
15 - 30 min
Aantal personen
12

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Leida van Leidas_zoetenzo.

Ingrediënten

Céréal Zandkoekjes met chocolade & Hazelnootsmaak75 gr
Céreal Kokoskoekjes75 gr
Roomboter120 gr
Gecondenseerde melk1 blikje
Donkerbruine basterdsuiker50 gr
Céréal Melkchocolade met hazelnoten150 gr
Céréal Hagelslag puur1 handje

Bereiding

Maak de shortbread bodem:

  1. Vet een vierkante vorm in van 18×18 cm en bedek de zijkanten met bakpapier
  2. Maal de koekjes fijn
  3. Meng de gesmolten roomboter (80 gr) erdoor
  4. Druk goed aan in de vorm en zet in de koelkast

Maak de karamel en chocolade topping:

  1. Doe de gecondenseerde melk, roomboter (40 gr) en bruine suiker in een steelpan
  2. Kook ca 10 minuten op middelhoog vuur tot de gewenste dikte en giet de karamel op de koekbodem (werk snel, want de karamel wordt stevig)
  3. Plaats terug in de koelkast
  4. Smelt de chocolade au-bain-marie en giet over de karamel
  5. Decoreer met hagelslag