Tips en hapjes voor een smakelijke picknick onthuld!

Gezonder genietenGluten- en lactosevrijSuikervrij en minder suikers

Het organiseren van een feestmaal kan uitdagend zijn, vooral wanneer je rekening moet houden met dieetbeperkingen zoals gluten- en suikervrij. Of het nu gaat om een gezellige picknick in het park, een familiefeest in de tuin of een uitstapje naar het strand, het is mogelijk om heerlijke en gezonde hapjes te serveren die voor iedereen geschikt zijn! In deze blog delen we enkele tips en eenvoudige recepten, zodat je kunt inspelen op de behoeften van gasten met dieetbeperkingen en zelfs onderweg kunt genieten van smakelijke lekkernijen. 

Tips voor glutenvrije en suikervrije hapjes

Plan vooruit 
Voordat je begint met de voorbereidingen, is het belangrijk om te weten wie er komt en wat hun dieetwensen zijn. Zorg ervoor dat je alle benodigde ingrediënten in huis hebt en bereid enkele gerechten van tevoren voor, zodat je stress op de dag zelf kunt vermijden. 

  

Zoetstoffen 
Ter vervanging van geraffineerde suiker kun je gebruik maken van (natuurlijke) zoetstoffen zoals honing, ahornsiroop of kokossuiker. Deze gezondere alternatieven voegen smaak toe zonder de bloedsuikerspiegel te beïnvloeden. 

  

Gebruik glutenvrije ingrediënten 
Vervang tarwemeel door alternatieven zoals amandelmeel, boekweitmeel of quinoameel. Deze voedzame alternatieven zijn rijk aan vezels en hebben een lage glycemische index. 

  

Zorg voor voldoende variatie 
Ook al heb je te maken met dieetbeperkingen, zorg ervoor dat er voldoende variatie is in de hapjes die je serveert. Denk aan hartige hapjes zoals groentesticks met zelfgemaakte hummus, glutenvrije crackers met guacamole of fruitsalades als frisse en gezonde opties.  

 

Bied opties voor allergieën 
Naast gluten- en suikervrije gerechten kan het ook handig zijn om rekening te houden met andere allergieën, zoals noten- of zuivelallergieën. Zorg ervoor dat je verschillende opties hebt om aan de behoeften van al je gasten te voldoen. 

Eenvoudige glutenvrije en suikervrije hapjes voor onderweg:

Glutenvrije Pastasalade 
Bereid eenvoudig een glutenvrije pastasalade met wat groenten zoals komkommer, tomaat en paprika, fijngehakte kruiden, mozzarella en een dressing naar keuze toe. Deze salade is heerlijk en gemakkelijk mee te nemen voor onderweg. Bekijk ook ons recept voor een heerlijke pastasalade.

 

Glutenvrije Broodjes 
Beleg heerlijk glutenvrije boterhammen met gezonde en suikervrije opties zoals plakjes avocado, tomaat, komkommer en sla. 

 

Suikervrije Energieballen 
Combineer dadels, noten en zaden naar keuze in een blender en rol het mengsel tot balletjes. Deze energieballen zijn een geweldige suikervrije optie voor tussendoor en ideaal om mee te nemen.
Tip: maak een vulling met onze ‘Hazelnootpasta minder suikers’ of besprenkel de energieballetjes met onze ‘Pure hagelslag minder suikers‘.  

 

Groentesticks met Hummus 
Snijd verschillende groenten zoals wortels, selderij en paprika in reepjes. Serveer ze met zelfgemaakte hummus als een gezonde en smakelijke dip. 

 

Vers Fruit 
Een eenvoudige, maar altijd welkome traktatie is vers fruit. Presenteer een kleurrijke en smakelijke fruitsalade met seizoensfruit als een verfrissende optie voor onderweg. 

Geen tijd? Bekijk ons Glutenvrije of Suikerbewust assortiment aan koekjes, cakes & wafels voor de lekkere snack voor onderweg! 

Het organiseren van een smakelijke picknick of familie-uitje zonder gluten of suikers kan uitdagend lijken, maar met de juiste planning en creativiteit is het absoluut mogelijk om heerlijke hapjes te serveren die voor iedereen geschikt zijn. Door rekening te houden met de dieetbeperkingen van gasten en te werken met gezonde en natuurlijke ingrediënten, kun je ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van een heerlijke maaltijd zonder compromissen te hoeven sluiten. Vergeet niet om voldoende variatie te bieden en te experimenteren met nieuwe recepten. Met deze tips en eenvoudige recepten in gedachten, ben je klaar om je gasten te verrassen met een glutenvrije en suikervrije verwennerij. Veel plezier en eet smakelijk! 

Gerelateerde artikelen